Ulla
 Dræbye

  1. Ulla Dræbye : Nogle fantastiske billeder. Du er rigtig god til at male billeder, man bliver i godt humør af at se på. 🤗🤗

Født i 1946 i Wien, uddannet som lærer, i musikalsk grafik og i undervisningsterapi. Kom til DK i 1968.

Har tegnet og malet siden jeg var 5 år. Har solgt billeder siden 1971, har udstillet for alvor siden 1985.

Har haft en masse jobs ved siden af mit heltidsarbejde, så som terapeutiske samtaler i hjemmet, var handikaphjælper, har arbejdet på Helsingegården , m.m. Dette for at udvide min horisont og for at supplere min indkomst. Har været på pension siden jeg var 68.

Det var mig en særlig glæde at tale lidt maleri med hendes majestæt, da jeg var til audiens. Jeg fik en orden af dronningen p.g.a. 40 års arbejde som tjenestemand.

Har været meget aktiv, da Gilleleje Havn skulle bygges op, og har doneret flere billeder på auktionen, som gav en del penge. Fik et legat , som jeg brugte for at købe mange materialer.

Har et galleri i Annisse Nord, hvor jeg udstiller og sælger fortrinsvis mine billeder.

Mit udgangspunkt for mine billeder er af forskellig art. Jeg lader mig inspirere af problemstillinger af filosofisk art, jeg leger, eksperimenterer og jeg udvikler for det meste serier. En serie kan spænde fra 2 billeder op til over 100 og mere, alt efter emnerne. Har i alt malet mellem 700 til 800 billeder.

Jeg kan have naturalistiske emner, så som portrætter og landskaber, stilleben og kompositioner. Malerierne kan være præget af symbolik ( krønikerne) og filosofisk tankegang. De kan også indeholde eksperimenter og barnlige beskrivelser, hvor jeg leger med farver og former- de kan også være en blanding af det hele.

Folk har ind imellem udtalt, at jeg har træk af Paul Klee, Mirò og Gustav Klimt

Der er opstået serier som: portrætter og landskaber, blomster, drager, slanger, ure, Moblo- serien, Info serien, Pilinger, Kvinder (3 serier, meget forskellige fra hinanden), Krøniker ( personlige og historiske),Little mand PU, m.m.

Jeg maler altid i olie på lærreder, nogle gange laver jeg kollager , og jeg arbejder en smule med spray. Jeg laver også bestillingsopgaver, især Krøniker.

Mine billeder er anderledes end de flestes. Nogen siger, de er, og af den art, hvor man bliver ved med at finde nye ting i billederne, selv om man har kigget længe. De beskrives som værende ungdommelige med et hav af friske farver. Måske er det musikken, som slår igennem, når jeg maler. Jeg maler nemlig næsten altid til musik.

Det vigtigt for mig at oprette en direkte eller indirekte dialog mellem beskueren, billedet og kunstneren ( mig). Jeg elsker at diskutere billeder og den mulige mening i dem. Dette kan også føre til videre inspiration, især i serierne. Dialogen er meget vigtigt for mig, idet jeg bruger den konstruktiv.

Jeg kan ikke præsentere en eneste hel serie ved udstillingerne, da billederne bliver købt og jeg så fylder op med nye impulser, passende til de diverse serier.